Tardor a Tornafort

Probablement aquesta sigui l’estació més bonica de l’any al Pirineu. Amb les pluges típiques d’aquesta època la muntanya recupera el seu verd més intens. Esclaten els daurats i els rogencs per tot arreu, els cims queden enfarinats i el paisatge es torna impressionant.
Tornafort no és una excepció. Aquests dies són ideals per gaudir d’aquesta transformació meravellosa del nostre entorn i deixar-se enamorar per la paleta de colors de la tardor.
Aquí teniu una petita mostra.

La ramaderia és ben present a Tornafort.

I quan ens endinsem en el bosc…

Surten com bolets!!!

Us esperem!

Mesures excepcionals COVID-19

Comencen a suavitzar-se les restriccions del confinament i a poc a poc recuperem les nostres activitats habituals. Si tots ho fem bé i anem amb precaució podrem gaudir d’aquest estiu amb els nostres.

Amb els viatges internacionals molt limitats i en aquest context pandèmic, el turisme rural i de proximitat es presenta com a una opció molt atractiva. Lluny de les aglomeracions de la ciutat i en un entorn natural, les cases de lloguer íntegre són les que ofereixen més seguretat.

A Casa Baró volem que quan reserveu la vostra estada ho feu amb tota la tranquil·litat. Seguint les recomanacions de l’administració hem establert mesures preventives excepcionals en el nostre protocol habitual de neteja i desinfecció. Hem reduït la decoració i hem retirat tots els elements prescindibles. A la casa hi trobareu gel desinfectant, pautes de seguretat i els telèfons d’emergència i dels centres de salut propers. Oferim la possibilitat de pagament en línia i a l’arribada us rebrem amb mascareta i seguint els protocols establerts.

Us informarem més detalladament de totes aquestes mesures abans de confirmar la vostra reserva. Si necessiteu informació addicional sobre la comarca, itineraris, activitats, recomanacions, demaneu-la sense cap compromís i us la facilitarem per mail o altres formes en línia.

Ho tenim tot a punt. Us esperem!

Senderisme des de Tornafort

Al Pallars Sobirà hi ha multitud de rutes que recorren el territori habilitades per a practicar el senderisme. Des de fàcils excursions per a tota la família fins a inclements recorreguts d’alta muntanya. També des de Tornafort podeu gaudir de diferents itineraris per a tots els nivells. Antics camins veïnals recuperats i ben senyalitzats que permeten recórrer la Vall de Siarb, el bosc de Tornafort i enllaçar amb senders de les valls veïnes.

 

Excursió familiar al mirador de Montmaior

Passejada per la pista que puja pel bosc de Tornafort. Un tastet de bosc amb premi final, les vistes de Tornafort i el seu entorn.

 

Bony del Fener Gran:

Seguint el sender que passa pel mirador de Montmaior es pot arribar fins al punt més elevat de la zona, el Bony del Fener gran (1919m). Pel camí travessem el bosc de Tornafort, la mata de Gavarnet i les trinxeres de la guerra civil.

 

Vall de Siarb:

En direcció est hi ha diversos camins que ens porten fins a les poblacions veïnes de la vall de Siarb: Puiforniu, Soriguera, Llagunes. La ruta segueix fins al port del Cantó, on podem enllaçar cap al pic de l’Orri (2439m).

 

Els orígens

Al vessant nord de la muntanya de Baén hi ha un turó que arriba als 1300 m d’alçada, en un coll que comunica la vall de la Noguera Pallaresa amb la vall de Siarb. Al ser un magnífic emplaçament estratègic amb extenses vistes cap als quatre punts cardinals, fa més de mil anys el gran patriarca de la zona hi va fer construir una fortalesa. L’any 1066 apareix per primera vegada en la documentació oficial amb el nom de Tornafort.

Fa segles que aquest castell va quedar soterrat sota les edificacions construïdes posteriorment. Tanmateix, és degut a la seva privilegiada situació que Tornafort ha estat testimoni de múltiples pugnes i combats al llarg de la seva història. Encara resten molt a prop del poble les cicatrius en el paisatge de les darreres batalles que es van lliurar a la zona. Una gran extensió de trinxeres de la guerra civil recorren la muntanya de Tornafort i la vall de Siarb. Per sort, avui podem gaudir i admirar les virtuts d’aquest meravellós indret en pau.

El cognom Baró ha estat vinculat al poble de Tornafort des dels orígens. Segons la documentació que es conserva, l’any 1046 el comte Bernat I de Pallars va fer la donació a la canònica d’Urgell d’un mas anomenat Baró Galí, situat a la vall de Siarb. En el fogatge de 1553 el cognom Baró apareix com a cònsol de Tornafort. Posteriorment l’arbre dels Baró es va estendre força pel nucli de Tornafort, els pobles veïns i tota la comarca. L’actual Casa Baró de Tornafort va ser construïda cap al 1840 i des de finals del S. XIX s’ha dedicat a l’hostalatge.

Tant si esteu de pas com si veniu a conèixer el territori sereu benvinguts.

Regala’ns

S’acosta el Nadal i des de Casa Baró volem oferir-te la possibilitat de fer un regal inoblidable a qui més estimes.

Vols regalar una escapada romàntica a la teva parella?

Vols sorprendre a la teva família?

Ara pots celebrar una ocasió especial amb una memorable escapada a Casa Baró. Convida als teus a gaudir de la tranquilitat, la natura i els estels en aquest meravellós entorn.

Demana més informació, afegeix activitats i personalitza el teu regal posant-te en contacte amb nosaltres. Et prepararem un xec-regal en PDF que rebràs al teu correu electrònic, podràs imprimir des de casa i regalar a qui tu vulguis.

Truca’ns al 689 130 020 o escriu-nos a info@casabaro.com.

Estarem encantats d’ajudar-te a confeccionar el millor regal.


Se acerca la Navidad y desde Casa Baró queremos ofrecerte la posibilidad de hacer un regalo inolvidable a quien más quieres.

¿Quieres regalar una escapada romántica a tu pareja?

¿Te gustaría sorprender a tu familia?

Ahora puedes celebrar una ocasión especial con una memorable escapada a Casa Baró. Invita a los tuyos a disfrutar de la tranquilidad, la naturaleza y las estrellas en este maravilloso entorno.

Pide más información, añade actividades y personaliza tu regalo poniéndote en contacto con nosotros. Te prepararemos un cheque-regalo en PDF que recibirás en tu correo electrónico, podrás imprimir desde casa y regalar a quien tú quieras.

Llámanos al 689 130 020 o escríbenos a info@casabaro.com.

Estaremos encantados de ayudarte a confeccionar el mejor regalo.

 

Blanques passejades

Enguany l’hivern ha arribat de cop. Aquesta setmana hem tingut la primera enfarinada a Tornafort, i si es mantenen les temperatures aviat hi haurà un nou canvi en el paisatge. Els daurats de la tardor s’escapen ràpidament i la muntanya ja prepara el seu vestit blanc.

A Tornafort estem preparats per a les severitats de l’hivern. Les màquines llevaneus mantenen neta de gel i neu la carretera que arriba al poble i no ens falta una muntanya de llenya a cada casa. Això fa que poguem gaudir de les bondats d’aquesta estació. Una d’elles és endinsar-se en el bosc de Tornafort ben abrigat durant o després d’una nevada. Aquesta és una de les experiències més boniques i impressionants que podem compartir amb els nostres hostes durant l’any. Es difícil no sentir-se meravellat quan escoltes per primera vegada el silenci absolut enmig d’un escenari tan majestuós.

Us esperem!


Este año el invierno ha llegado de repente. Esta misma semana han caído los primeros copos de nieve en Tornafort, y si se mantienen las temperaturas el paisaje pronto cambiará de nuevo. Los dorados del otoño se escapan rápidamente y la montaña ya prepara su vestido blanco.

En Tornafort estamos preparados para las inclemencias del invierno. Las máquinas quitanieves mantienen limpia de nieve y hielo la carretera que llega hasta el pueblo y no nos falta una montaña de leña en cada casa. Todo eso hace que podamos disfrutar de las bondades de la estación. Una de ellas es adentrarse en el bosque de Tornafort bien abrigado durante o después de una nevada. Esta es una de las experiencias más bonitas e impresionantes que podemos compartir con nuestros huéspedes durante el año. Es imposible no sentirse fascinado cuando escuchas por primera vez el silencio absoluto en medio de un escenario tan majestuoso.

¡Os esperamos!

El Bru és el nostre guia de muntanya.

 

Els itineraris del PN Alt Pirineu estan molt ben senyalitzats.

 

El poble des del mirador de Montmaior.

 

Aquí s’escolta el silenci.

 

El Bru us tornarà a casa sans i estalvis.

 

I en arribar a Casa Baró…

 

*Les fotografies són del passat hivern.

*Las fotografías son del pasado invierno.

Primavera a Tornafort

Juntament amb la tardor aquesta és l’estació més bonica per gaudir del Pirineu. Durant la primavera el paisatge es vesteix de verd, esclata la floració i els rius baixen plens degut al desglaç i les pluges.

Junto con el otoño esta es la estación más bonita para disfrutar del Pirineo. Durante la primavera el paisaje se viste de verde, estalla la floración y los ríos bajan caudalosos debido al deshielo y las lluvias.

A Tornafort tenim els prats florits i plens de vida. El matiner xivarri de les orenetes ens indica que allà fora l’activitat faunística és frenètica. Amb les flors i el bon temps han tornat els insectes i les aus. Els dies asolellats podem trobar petits rèptils prenent el sol sobre els murs de pedra. Els amfibis prefereixen sortir els dies de pluja a realitzar les seves activitats. La majoria d’espècies de l’entorn aprofitaran l’abundància d’aquests mesos per portar una nova generació al món.

En Tornafort tenemos los prados floridos y llenos de vida. El temprano alboroto de las golondrinas nos indica que allí fuera la actividad faunística es frenética. Con las flores y el buen tiempo han vuelto los insectos y las aves. Los días soleados podemos encontrar pequeños reptiles tomando el sol sobre los muros de piedra. Los anfibios prefieren salir los días de lluvia a realizar sus actividades. La mayoría de especies aprovecharán la abundancia de estos meses para traer una nueva generación al mundo.

La primavera és l’època ideal per gaudir de la natura i fer senderisme. És l’estació del ràfting i dels esports d’aventura. I també és el millor moment de l’any per gaudir del jardí de Casa Baró.

La primavera es la época ideal para disfrutar de la naturaleza y realizar senderismo. Es la estación del rafting y de los deportes de aventura. Y también es el mejor momento del año para disfrutar del jardín de Casa Baró.

 

Nova web de Casa Baró

Benvinguts a la nova web de Casa Baró. Calia una renovació i hem aprofitat per obrir nous perfils a facebook i twitter. Us convidem a seguir-nos.

En aquest espai compartirem activitats, fotografies, esdeveniments, experiències, ofertes i tota l’actualitat de Casa Baró i Tornafort.

Us agraïm la confiança!

******************************

Bienvenidos a la nueva web de Casa Baró. Hacía falta una renovación y hemos aprovechado para abrir nuevos perfiles en facebook y twitter. Os invitamos a seguirnos.

En este espacio compartiremos actividades, fotografías, eventos, experiencias, ofertas y toda la actualidad de Casa Baró y Tornafort.

Os agradecemos la confianza!

Tornafort

Tornafort